הטיפול בשעורה בעפעף העין

שעורה – היא כינוי לאבצס קטן הנוצר מדלקת בבלוטת שומן שעל גבול העפעפיים. בשפת העפעף העליון והתחתון ישנן בלוטות שומן עשויה להיסתם ולגרום להצטברות של מוגלה בתוכן. כתוצאה מכך עשוי להופיע דלקת זיהומית של שפת העפעף המאופיינת בנפיחות, אודם, גרד, בצקת מקומית ואי נוחות.

לא מדובר במחלה מדבקת אך יש להקפיד על בדיקת רופא עיניים וטיפול בהתאם.

הטיפול השמרני המומלץ:

  1. חימום –  נועד על מנת לרכך את ההפרשה ולסייע בניקוז הבלוטה. ניתן לעשות זאת בעזרת קומפרסים חמים כגון גזה הטבולה במים חמימים או להשתמש בביצה קשה עם הקליפה, לוודא כי אינה רותחת ולהניחה על העין העצומה למשך 15 דקות. בניגוד לגאזה או צמר גפן הביצה נותרת חמה למשך רבע שעה ומאפשרת את ההשפעה הטיפולית המבוקשת. ניתן אף להשתמש בכריות חימום ייעודיות.
  2. ניקוי –  יש לנקות את שפת העפעף בעזרת מגבונים ייעודיים לניקוי עפעפיים. את העפעף התחתון יש למשוך כלפי מטה ולנקות את שפת העפעף פנימית לריסים. במידה ומדובר בעפעף עליון יש להביט כלפי מטה, להרים את העפעף בעדינות עם האצבע ולנקות את שפת העפעף פנימית לריסים.
  3. משחה – טיפול במשחת מקסיטרול בוקר וערב. את המשחה יש להכניס לתוך העין בין העפעף התחתון לעין עצמה ולאחר מצמוץ המשחה תתפשט בעין ותגיע גם לחלק הפנימי של העפעף העליון. ניתן בנוסף גם למרוח אותה על העור בשפת העפעף ועל הריסים.

 

לסיכום, מומלץ מידי ערב לפני השינה לחמם את האזור למשך 15 דקות, לאחר מכן לנקות היטב עם מגבונים ייעודיים לשפת העפעף ולבסוף למרוח משחת מקסיטרול וללכת לישון. בבוקר יש למרוח משחת מקסיטרול בלבד. לאחר שבוע יש להפסיק את משחת המקסיטרול ולהמשיך את החימום והניקוי בעזרת המגבונים עד חלוף הדלקת.

במידה וכעבור 3 חודשים נותרת נפיחות שאינה חולפת בשפת העפעף יש לשוב לבדיקת רופא עיניים על מנת לבדוק אם יש צורך בפתיחה כירוגית של האבצס.

  • לא מומלץ לאפר עפעף עם שעורה
  • יש לשטוף ידיים במים וסבון היטב לפני שנוגעים בשעורה
  • מומלץ להימנע מהרכבת עדשות מגע בזמן דלקת עם שעורה

 

כיצד ניתן למנוע הישנות של שעורה?

  • להקפיד על הגיינת עפעפיים – ניקוי מניעתי של שפת העפעף בעזרת מגבונים יכול למנוע הופעת שעורה חוזרת או לעצור התפתחות התחלתית של שעורה
  • עסוי מקומי של שפת העפעף
דילוג לתוכן